Mainos
Mainos

Clinton uskoo Obaman murskavoittoon

Barack Obama ja Hillary Clinton

Yhdysvaltain presidentinvaaleihin on aikaa tasan kolme viikkoa ja mielipidetiedustelut povaavat voittoa demokraattiehdokas Barack Obamalle. Esivaaleissa Obamaa vastaan puolueensa ehdokkuudesta ankarasti kamppaillut Hillary Clinton kertoikin ABC-tv-yhtiön aamuohjelmassa uskovansa Obaman ottavan "todella ison voiton".

Clinton kommentoi ohjelmassa myös republikaaniehdokas John McCainin kampanjaa. McCain joutui toteamaan, että kielteiset hyökkäykset Obamaa vastaan kääntyivät häntä itseään vastaan ja viime päivien kampanjatilaisuuksissa McCain on vetänyt sovittelevampaa linjaa. -Mielestäni republikaanit ovat olleet negatiivisia, mutta senaattori McCain on sanonut julkisesti, että hän ei halua kampanjoida sellaisella tyylillä. Arvostan sitä, sanoi Clinton.

"Mac" taistelee

McCain joutui muuttamaan tyyliään, kun ankarista hyökkäyksistä huolimatta Obaman johtoasema gallupeissa pysyi turvallisena. ABC:n uutisten tutkimuksen mukaan 59% amerikkalaisista syytti McCainia negatiivisesta kampanjoinnista. Kun lisäksi 90% kansasta katsoo Yhdysvaltain olevan "väärällä tiellä" ja 73% ei hyväksy presidentti George W.Bushin toimia, on asetelma istuvan presidentin puoluetta edustavalle McCainille erittäin haasteellinen.

Realclearpolitics.com-sivuston mukaan mielipidetiedusteluiden keskiarvo kertoo Obaman johtavan noin seitsemän prosenttiyksikön erolla. 72-vuotias Arizonan senaattori ei kuitenkaan heitä pyyhettä kehään. Aikanaan vuosia sotavankina virunut McCain totesi Virginia Beachin kampanjatilaisuudessa tietävänsä miltä pelko ja toivottomuus tuntuvat. -En anna niille tunteille enää koskaan valtaa. Olen amerikkalainen ja jatkan taistelua, McCain lupasi.

(MTV3)

Katso:Hillary Clinton ABC-kanavalla (engl. video)

Lue myös: |

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme