Mainos
Mainos

Clinton vaatii selvittämään lähetystöriskit

Yhdysvaltain presidentti Bill Clinton haluaa selvityksen eri puolilla maailmaa sijaitsevien lähetystöjensä turvallisuusriskeistä. Presidentti Clinton on määrännyt, että selvitys Yhdysvaltain diplomaattien turvallisuudesta on tehtävä lähipäivinä.

Presidentti Clinton esitti vaatimuksensa sen jälkeen, kun julkisuuteen levisi tieto, jonka mukaan Yhdysvaltain Kenian suurlähettiläs oli ilmaissut huolensa Nairobin lähetystörakennuksen turvallisuusriskeistä jo kahdeksan kuukautta sitten. Lähettiläs oli esittänyt uuden lähetystön rakentamista, mutta pyyntö hylättiin varojen puutteessa.

Yhdysvallat on sulkenut väliaikaisesti useita lähetystöjä eri puolilla maailmaa Nairobin ja Dar-es-Salaamin pommi-iskujen jälkeen. Kyse on noin puolesta tusinasta toimipaikkoja, joiden sijaintia ei haluta täsmentää. Ulkoministeriön edustajan mukaan sulkemisten taustalla oli tarve vahvistaa joidenkin lähetystöjen turvatoimia. Yhtään lähetystöä ei ole kuitenkaan pidetty suljettuna vuorokautta kauempaa.

Kenian ja Tansanian pommi-iskuissa surmansa saaneiden määrä on kohonnut jo yli 250:een, loukkaantuneita on yli 5000.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme