Mainos
Mainos

Clinton vakuutti toipuneensa keuhkokuumeesta – kumpikin ehdokas paljasti terveystietojaan

Yhdysvalloissa demokraattien Hillary Clinton palasi kampanjoimaan torstaina keuhkokuumeen jälkeen. Tom Joynerin radio-ohjelmassa Clinton vakuutti olevansa jo paljon paremmassa kunnossa.

Sekä 68-vuotiasta Clintonia että 70-vuotiasta republikaanien presidenttiehdokasta Donald Trumpia on viime päivinä painostettu antamaan enemmän tietoja terveydestään julkisuuteen.

Keskustelu historian vanhimpien presidenttiehdokkaiden terveydestä kiihtyi, kun huonovointinen Clinton joutui poistumaan etuajassa New Yorkin terrori-iskujen muistotilaisuudesta sunnuntaina. Radio-ohjelman lisäksi Clintonin oli määrä palata kampanjoimaan Suomen aikaa myöhään torstaina.


Trumpin terveyttä kehutaan 

Clintonin kampanja paljasti ensin presidenttiehdokkaansa terveystietoja. Kaksisivuisesta terveystiivistelmästä selviää, että keuhkokuumeesta toipuva Clinton on lääkärin mukaan terve kokonaisvaltaisesti ja kunnossa toimimaan presidenttinä.

– Hän on myös henkisesti erinomaisessa kunnossa, Clintonin lääkäri Lisa Bardack sanoo tiivistelmässä.

Bardackin mukaan presidenttiehdokas sairasti lievää, tarttumatonta keuhkokuumetta.

Clintonin kilpakumppani Trump vastasi julkaisemalla terveystietojaan torstaina. Tietojen mukaan hän on 190 senttiä pitkä ja painaa 107 kiloa.

Trumpin maksa- ja kilpirauhasarvot ovat normaalin rajoissa. Trumpin lääkäri Harold Bornstein kertoo, että Trump ei tupakoi tai käytä alkoholia.

Terveystiedoissa käsitellään myös Trumpin suvun terveyshistoriaa. Bornsteinin mukaan Trumpin perheessä ei ole ollut ennenaikaisia sydänsairauksia tai kasvaimia, ja Trumpin vanhemmat elivät pitkän elämän.

Aiemmin Trumpin terveydestä on annettu julkisuuteen vain lyhyt lääkärinlausunto vuonna 2015. Trumpin lääkäri Bornstein kirjoitti tuolloin lausunnon, jonka mukaan Trumpista tulee "tervein Yhdysvaltain presidentiksi valittu henkilö", jos hänet valitaan. 


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme