Mainos
Mainos

Clinton varmisti Yhdysvaltain tuen Zairen operaatiolle

Presidentti Bill Clinton sanoi tänään, että uutiset ruandalaispakolaisten kotiinpaluusta ovat "toiveita herättäviä", mutta Yhdysvallat on yhä valmis lähettämään joukkoja alueelle. -Maailman vahvin valtio ei saa kääntää selkäänsä niin monelle epätoivoiselle ihmiselle ja viattomalle lapselle, Clinton totesi. Kanadan on määrä johtaa Zaireen lähettäviä joukkoja.

Joukkojen tarkoituksena on varmistaa, että avustusjärjestöt saavat lähetyksensä perille sekä auttaa ruandalaispakolaisia palaamaan kotiin Zairesta. Yhdysvallat ilmoitti aiemmin tällä viikolla lähettävänsä 1000 sotilasta Gomaan turvaamaan lentokentän toiminnan sekä lisäksi 3000 miestä turvaamaan ruandalaisten kotiinpaluuta.

Aiemmin Yhdysvallat on asettanut Zairen operaatioon osallistumisensa ehdoksi, että operaation laajuudesta ja kestosta sovitaan etukäteen. Perjantaisessa puheessaan Clinton ei kuitenkaan käsitellyt asiaa.
(STT-Reuter-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme