Mainos
Mainos

Clinton: Venäjän vaalivilppiepäilyt tutkittava

Yhdysvallat vaatii, että syytökset vilpistä Venäjän eilisissä parlamenttivaaleissa on tutkittava. Ulkoministeri Hillary Clintonin mukaan Yhdysvallat on vakavasti huolissaan vaalien kulusta.

Tuhannet venäläiset ovat osoittaneet mieltään vaalivilppiepäilyjen takia Moskovassa ja Pietarissa.

Venäläinen uutistoimisto RIA Novosti kertoo poliisin pidättäneen 300 mielenosoittajaa Moskovassa. Venäläisviestimien mukaan Moskovan keskustaan kokoontui arviolta 5000 mielenosoittajaa.

Myös Pietarissa on osoitettu mieltä vaalitulosta vastaan. Poliisi sanoo pidättäneensä 100 mielenosoittajaa, jotka osallistuivat ilman viranomaisten lupaa järjestettyyn mielenosoitukseen Pietarin pääkadulla Nevski prospektilla.

Ety-järjestön mukaan vaaleissa oli runsaasti vilppiä: vaaliuurnia täytettiin etukäteen ja kampanjoinnissa suosittiin valtapuolue Yhtenäistä Venäjää. Pääministeri Vladimir Putinin puolue Yhtenäinen Venäjä on saamassa niukan enemmistön parlamenttiin.

Clintonin mukaan Yhdysvallat on myös huolissaan tiedoista, joiden mukaan riippumattomia venäläisiä vaalitarkkailijoita oli ahdisteltu.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme