Mainos
Mainos

Clinton voitti Kentuckyssä, Sanders Oregonissa

Yhdysvalloissa demokraattien presidenttiehdokkuutta tavoittelevat Hillary Clinton ja Bernie Sanders ovat molemmat saaneet yhden uuden voiton esivaaleissa, kertovat amerikkalaisviestinten ennusteet

Sanders on saamassa Oregonin osavaltiossa 53 prosentin kannatuksen, kun Clinton on jäämässä 47 prosenttiin. Ääntenlasku on vielä kesken Oregonissa.

Clinton sen sijaan nappasi Kentuckyssä niukan voiton Sandersista 46,8 prosentin äänisaaliilla. Sanders jäi puolen prosenttiyksikön päähän. Äänistä on laskettu 99 prosenttia.

Sandersin pitäisi saada jäljellä olevissa esivaaleissa ylivoimaisia voittoja, jotta hän voisi vielä uhata johdossa olevan Clintonin valintaa demokraattien presidenttiehdokkaaksi. Hän kuitenkin aikoo jatkaa kampanjointiaan ja pitää kiinni ohuesta oljenkorjestaan.

Clinton ei vielä tänään voinut varmistaa ehdokkuuttaan. Häneltä puuttui ennen Oregonin ja Kentuckyn tuloksia ehdottomaan enemmistöön 140 valitsijamiestä, kun jaossa oli hieman vähemmän ääniä. Käytännössä hän on kuitenkin jo kääntänyt katseensa Donald Trumpin kohtaamiseen varsinaisessa presidentinvaalissa.

Trump oli saamassa republikaanien ainoassa esivaalissa Oregonissa noin kaksi kolmasosaa äänistä taakseen. Äänestys on kuitenkin kosmeettinen, koska Trump on republikaanien ainoa yhä kampanjoiva ehdokas. Hän keskittyikin äänestyksen ollessa käynnissä Clintonin mollaamiseen.

– Kiero Hillary ei pysty sinetöimään voittoaan Sandersia vastaan. Tästä tulee hänelle jälleen yksi huono päivä, Trump irvaili Twitterissä.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot