Mainos
Mainos

Clinton voitti ylivoimaisesti demokraattien viimeisen esivaalin – Sanders ei vielä asettunut tukijaksi

Yhdysvalloissa demokraattien tuleva presidenttiehdokas Hillary Clinton on voittanut myös puolueensa viimeisen esivaalin Washingtonissa.

Clinton voitti ennusteiden mukaan Bernie Sandersin selvästi pääkaupungissa keräämällä lähes neljä viidesosaa äänistä.

Tulos on symbolinen, koska Yhdysvaltain entinen ulkoministeri Clinton varmisti jo viime viikolla presidenttiehdokkuutensa. Demokraattien kisa Washington DC:ssä oli samalla koko Yhdysvaltain esivaalikampanjan viimeinen koitos.  

Clinton ja Sanders tapasivat tuloksen selviämisen aikaan Washingtonissa. Osapuolten edustajat kuvasivat keskusteluja myönteisiksi. Niissä oli esillä muun muassa republikaanien ehdokkaan Donald Trumpin muodostaman uhkan torjuminen. Sanders ei kuitenkaan vielä asettunut tukemaan Clintonin kampanjaa.  

Ennen tapaamista Sanders viestitti haluavansa varmistaa, että demokraattinen puolue hyväksyy ensi kuun puoluekokouksessa mahdollisimman edistyksellisen ohjelman syksyn presidentivaalikamppailuun.  

Yhdysvaltain nykyinen presidentti Barack Obama on ilmoittanut tukevansa Clintonia seuraajakseen. Obaman on tarkoitus aloittaa kampanjointi Clintonin kanssa tänään.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme