Mainos
Mainos

Clintonille Valkoisessa talossa työskennellyt asiantuntija MTV:lle: Trump saa puolueensa tuen

–Republikaanipuolue ei voi jättää huomiotta Trumpin keräämää äänipottia ja todeta ettei äänestäjien mielipide merkitse mitään.

Näin kommentoi Suomessa vieraileva Laura Schwartz, 43, joka toimi demokraattien kampanjassa ja pääsi Valkoiseen taloon Bill Clintonin aikana. Hän tuntee Yhdysvaltojen vaalikiemurat läpikotaisin.

– Republikaanipuolueen on tultava puoluekokouksestaan ensi kesänä ulos yhtenäisenä. Nyt käynnissä oleva hanke Trumpin pysäyttämiseksi näyttää liian myöhäiseltä.

Schwartz viittaa kakkos- ja kolmosehdokkaiden Ted Cruzin ja John Kasichin sopimukseen, että Kasich ei kampanjoi Indianassa ennen toukokuun esivaalia ja Cruz puolestaan tekee vastapalveluksen New Mexicossa ja Oregonissa. Näin ehdokkaat haastavat Trumpin kaksintaisteluun näissä osavaltioissa.

– Se kuitenkin tulee olemaan tiukkaa taistelua aina puoluekokoukseen saakka. Trum saattaa saada niukalti yli tai ali puolet valitsijamiehistä jo ennen kokousta. Silloin hänen ehdokkuuttaan ei voi sivuttaa.

– Hillary Clinton on jo hyvää vauhtia saavuttamassa ehdokkuutta omassa puolueessaan, joten marraskuussa vastakkain olisivat Trump ja Clinton.

Schwarzin haastattelusta lisää illan Kymmenen uutisissa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme