Mainos
Mainos

Clintonin ja Tshernomyrdinin kannat eivät lähentyneet

Yhdysvaltain presidentin Bill Clintonin ja Venäjän pääministerin Viktor Tshernomyrdinin eilisiltainen tapaaminen ei lähentänyt maiden kantoja Naton laajentamisesta itään, kertoi Yhdysvaltain varapresidentti Al Gore tapaamisen jälkeen. Tshernomyrdin oli vaatinut länneltä lisäselvityksiä Naton laajentamisesta.

Nato perustettiin alunperin Neuvostoliittoa ja Varsovan liittoa vastaan, jotka kummatkin ovat kadonneet, Tshernomyrdin sanoi. Hän muistutti, että Naton laajentaminen vaikeuttaa Euroopan tilannetta ja vaikuttaa myös Venäjän sisäpoliittiseen tilanteeseen.

Clinton oli aikaisemmin eilen sanonut tavatessaan Tshernomyrdinin, että Venäjälle on annettava myös tulevaisuudessa johtava rooli Euroopan turvallisuusjärjestelyissä. Gore puolestaan tähdensi, että Naton laajentuminen palvelee Euroopan vakautta eikä ole suunnattu Venäjää vastaan

Naton laajentamista käsitellään ulkoministeritasolla helmikuun lopulla, kun Yhdysvaltain ulkoministeri Madeleine Albright matkustaa Moskovaan.

Tshernomyrdin ja Gore allekirjoittivat eilen talous- ja kauppasuhteisiin liittyviä sopimuksia.
(STT-DPA-Reuter)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme