Mainos
Mainos

Clintonin kampanjan tietoverkkoon murtauduttiin – syylliseksi epäillään Venäjää

Yhdysvalloissa demokraattien presidenttiehdokas Hillary Clintonin kampanjaorganisaation tietoverkkoon on murtauduttu.

Murto oli osa laajempaa hyökkäystä demokraattipuolueen tietoverkkoon. Clintonin kampanjatiedottajan mukaan hyökkäyksiä oli useita eri kohteisiin.  

Hyökkäyksen kohteeksi joutui ainakin puolueen ja monien muiden organisaatioiden käyttämä analyysiohjelma. Kampanjan tiedotteesta ei käynyt ilmi, minkälaisia tietoja ohjelmalla analysoidaan.  

Reutersin lähteen mukaan viranomaiset uskovat hyökkäysten olevan lähtöisin Venäjältä. Clintonin kampanjaorganisaatio on myös syyttänyt Venäjää hyökkäyksestä.  

Myöskään Yhdysvaltain presidentti Barack Obama ei ole sulkenut pois mahdollisuutta, että Venäjä yrittäisi hyökkäyksillä kallistaa presidenttivalintaa republikaaniehdokas Donald Trumpin hyväksi. Venäjä on kiistänyt väitteet.   

Murron laajuudesta ei tietoa  

Reutersin lähteiden mukaan murtautujat olisivat päässeet käsiksi kaikkiin vaalirahoitusorganisaation tietoihin. Puolestaan Clintonin kampanjatiedottajan mukaan asiantuntijat eivät olisi löytäneet todisteita siitä, että demokraattien tietoja olisi päätynyt murtautujien käsiin.  

Hyökkäyksen tutkinta on vielä kesken, eikä murtautujien saamista tietomääristä ole vielä varmuutta. Liittovaltion poliisi FBI on kertonut olevansa tietoinen tapahtuneesta ja selvittävänsä muun muassa hyökkäyksen laajuutta.   

Myös viime viikolla tietomurto

FBI tutkii parhaillaan viime viikolla tapahtunutta tietomurtoa, jossa liki 20 000 demokraattien kansallisen komitean sähköpostia vuoti julkisuuteen.

Sähköposteista paljastui, että useat komitean jäsenet ja sen puheenjohtaja suosivat Clintonia ehdokaskisassa Bernie Sandersin kustannuksella.  

Perjantain hyökkäys ei näytä kohdistuneen ainakaan Clintonin henkilökohtaiseen sähköpostiin.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme