Mainos
Mainos

CNN: Aleppon iskuissa osuttu myös lastensairaalaan – jopa 87 kuollut

Syyrian Aleppoon tehdyissä ilmaiskuissa on osuttu myös lastensairaalaan, uutisoivat BBC ja CNN. Sairaala sijaitsee CNN:n mukaan al-Shaarin naapurustossa, jossa iskujen kerrotaan tehneen mittavaa tuhoa. 

CNN:n tietojen mukaan yhteensä ainakin 87 ihmistä on saanut surmansa eilen Syyrian hallituksen hyökkäyksissä Aleppon itäosissa ja maaseudulla kaupungin ympärillä. Surmansa saaneiden joukossa kerrotaan olevan neljä lasta.

BBC kertoo puolestaan, että aktivistien mukaan Aleppossa on kuollut kahtena viime päivänä yhteensä ainakin 32 ihmistä, joiden joukossa on ainakin viisi lasta. Iskut ovat kummankin median mukaan osuneet myös muun muassa veripankkiin.

CNN:lle asiasta kertovat aktivistit ja sairaalahenkilökunta, joiden mukaan iskuja on tehty myös sairaaloiden lähettyville. Lisäksi myös ambulansseihin on osunut, kertoo BBC.

Tiistaina Syyrian hallinto ja sen liittolainen Venäjä jatkoivat hyökkäyksiä Syyrian kapinallisia vastaan Aleppon itäosissa. Kyseessä olivat ensimmäiset mittavat iskut Itä-Aleppossa vajaaseen kuukauteen.

Syyrian armeija varoitti sunnuntaina Aleppon asukkaita uudesta hyökkäyksestä tekstiviesteillä ja käski heitä poistumaan kaupungista 24 tunnin kuluessa.

Venäjä ilmoitti tiistaina aloittaneensa Syyriassa suuroperaation. Idlibin ja Homsin alueiden hyökkäyksiin osallistui ensimmäistä kertaa myös Syyrian rannikolle saapunut Amiraali Kuznetsov -lentotukialus hävittäjineen.

Ilmaiskuja useisiin sairaaloihin

Syrian Observatory for Human Rights -järjestö kertoi aiemmin tällä viikolla, että ilmaiskut runtelivat kaikkiaan kolmea sairaalaa kapinallisten hallinnoimalla alueella Pohjois-Syyriassa. Iskut alkoivat maanantain vastaisena yönä ja jatkuivat aamuun saakka.

Järjestö ei vielä tiistaina ollut saanut selville, kuka iskujen takana oli.

Maailman terveysjärjestö WHO:n mukaan sunnuntain ja keskiviikon välisenä aikana Syyriassa on isketty yhteensä kuuteen sairaalaan. WHO kertoo asiasta tviitissä, jossa järjestö tuomitsee iskut.

Ihmisoikeusjärjestöt ovat syyttäneet Syyrian hallitusta ja sen liittolaista Venäjää iskujen kohdistamisesta kapinallisten hallinnoimien alueiden sairaaloihin. Molemmat ovat kiistäneet väitteet.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme