Mainos
Mainos

CNN: Bhutto aikoi varoittaa vaalivilpistä

Murhatulla oppositiojohtajalla oli tietoja Pakistanin hallituksen ja tiedustelupalvelun aikeista peukaloida tulevien vaalien tuloksia.

Pakistanin surmatun oppositiojohtajan Benazir Bhutton oli kuolinpäivänään määrä luovuttaa yhdysvaltalaissenaattoreille raportti, jossa Pakistanin tiedustelupalvelua ja hallitusta syytetään vaalivilpin suunnittelusta, kertoo uutiskanava CNN.

CNN:n haltuunsa saaman raportin mukaan Pakistanin hallitus suunnitteli mm. äänestyslipukkeiden ja äänestäjälistojen peukalointia sekä opposition ehdokkaiden pelottelua.

Raportin mukaan hallitus aikoi käyttää vaalituloksen vääristelyyn tekniikkaa, jota Yhdysvallat on toimittanut maalle avuksi terrorismin vastaiseen taisteluun.

Hallitus on kiistänyt väitteet.

Bhutto murhattiin vaalitilaisuudessa torstaina vain muutamia tunteja ennen kuin hänen oli määrä luovuttaa raportti maassa vierailulla olleille yhdysvaltalaissenaattoreille.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme