Mainos
Mainos

CNN: Enemmistö amerikkalaisista pettyi Obamaan

Enemmistö yhdysvaltalaisista on tyytymätön maan nykyhallintoon, uutisoi CNN ovensuukyselyiden pohjalta.

Uutiskanavan mukaan lähes kuusi kymmenestä äänestäjästä on joko pettynyt tai vihainen Valkoisen talon ja kongressin politiikkaan. Obaman hallintoon on tyytyväisiä alle kolmannes kansalaisista.

Luottamus hallintoa kohtaan on yleisesti rapistunut. Vain joka viides uskoo päättäjien toimivan oikealla tavalla. Pettyneitä ollaan yhtä lailla demokraatteihin kuin republikaaneihin.

Yhdysvaltalaiset ovat huolestuneita maansa tulevaisuudesta. Seitsemän kymmenestä on huolestunut Yhdysvaltojen talouden kehityksestä ja kaksi kolmasosaa on sitä mieltä, että maa on menossa väärään suuntaan.

Vain reilu viidesosa uskoo, että tulevalla sukupolvella menee nykyistä paremmin. Lähes kolme neljästä uskoo, että Yhdysvalloissa saatetaan nähdä terrori-iskuja.

Amerikkalaisten pessimistinen suhtautuminen näyttää heijastuvan myös äänestysvilkkauteen.

Tutkimusyhtiö Pew Research Centerin lokakuussa tekemän mielipidetiedustelun mukaan vain 40 prosenttia amerikkalaisista aikoi äänestää välivaaleissa. Heidän joukossaan on paljon alle 30-vuotiaita nuoria, pienituloisia ja vähän koulutettuja.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme