Mainos
Mainos

CNN innostui vanhainkodissa edullisesti asuvista suomalaisnuorista

Amerikkalainen televisioyhtiö CNN kertoo nettisivuillaan asumiseen liittyvästä aiheesta Helsingissä. CNN kertoo kolmesta suomalaisnuoresta, jotka muuttavat vanhusten kavereiksi palvelutaloon. CNN on otsikoinut juttunsa: Nuorille tarjotaan edullista asumista vanhainkodeissa. 

CNN kertoo, että kymmenien vanhusten kaveriksi muuttaa kolme nuorta, jotka tarvitsevat kiireellisesti omaa asuntoa Helsingistä. Heitä on haastateltu jutussa. Vuokrat Helsingissä ovat kalliita, ja kaupungin vuokra-asuntoja on vaikea saada, CNN kertoo. 

Vuokra-asunnot palvelutalo Rudolfissa kuuluvat Helsingin kaupungin pilottihankkeeseen, joka tarjoaa nuorille asumista palvelutalossa vuoden ajan. Jutussa haastatellaan kolmea asunnon saanutta nuorta sekä Helsingin kaupungin nuorisotoimen edustajaa. 

Nuoret asettuvat samanlaisiin yksiöihin kuin vanhukset. Vuokra on vain 250 euroa, ja vastikkeeksi nuoret sitoutuvat viettämään aikaansa naapureidensa kanssa muutamia tunteja viikossa. CNN on kuvittanut juttunsa muun muassa Helsingin keskustasta sekä palvelutalo Rudolfista otetuilla kuvilla. 

CNN kertoo, että idea on lähtöisin Hollannista, jossa on etsitty uudentyyppisiä keinoja vanhusten yksinäisyyden lievittämiseksi. Siellä opiskelijat asuvat ilmaiseksi vanhusten palvelutaloissa.

Idean tarkoituksena on tarjota nuorille edullista asumista kalliissa Helsingissä sekä lievittää vanhusten yksinoloa. Varsin positiiviseen sävyyn kirjoitetussa jutussa nuoret kehuvat, että yhteisen ajanvieton myötä eri sukupolvet myös oppivat ymmärtämään toisiaan paremmin. Aiheesta kirjoitti myös Helsingin Sanomat muutama viikko sitten. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme