Mainos
Mainos

CNN: Isis tappanut satoja miehiä ja poikia Mosulissa – uusi tuhoisa isku Kirkukiin

Äärijärjestö Isis on uutiskanava CNN:n mukaan viime päivinä tappanut 284 miestä ja poikaa Irakin Mosulissa, jota hallitusjoukot liittolaisineen yrittävät parhaillaan vallata takaisin.

CNN:n turvallisuuslähteeltä saamien tietojen mukaan tapettuja käytettiin ihmiskilpinä hyökkäyksiä vastaan Mosulin eteläosassa.  

Myöhemmin uhrit ammuttiin ja haudattiin puskutraktoreille joukkohautoihin lähellä Mosulin maatalousopistoa. Tiedolle ei ole saatu riippumatonta vahvistusta.  

YK:n mukaan Isis on vienyt Mosulin lähikylistä 550 perhettä, tarkoituksena ilmeisesti estää siviilejä pakenemasta taisteluja. Niskoittelevia siviilejä on YK:n saamien tietojen mukaan ammuttu.  

Äärijärjestö Isisin hyökkäyksessä Irakin Kirkukiin on kuollut ainakin 46 ihmistä, kertoivat irakilaiset viranomaiset. Suurin osa kuolleista on turvallisuusjoukkojen jäseniä.

Eilen alkaneissa taisteluissa on kuollut lisäksi noin 25 Isisin taistelijaa. Isku on nähty Isisin yrityksenä vähentää painetta Mosulissa, jota Irakin hallitusjoukot liittolaisinaan yrittävät vallata takaisin.

Kirkuk sijaitsee Mosulista noin 170 kilometrin päässä.

Mosulin valtauksesta arvioitiin aiemmin pitkää ja vaikeaa operaatiota. Katso MTV Uutisten juttu aiheesta alta:


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme