Mainos
Mainos

CNN kertoo ihmiskaupan uhrin tarinan – näin 17-vuotias Rosa huijattiin prostituoiduksi

Yhdysvaltalainen uutiskanava CNN kertoo ihmiskaupan uhriksi joutuneen järkyttävän tarinan. Seksikaupan uhreja pyritään auttamaan paremmin esimerkiksi puhelinpalveluiden avulla.

Rosa oli vain 17-vuotias, kun tuntematon mies lähestyi häntä pienessä meksikolaiskylässä. Mies väitti myyvänsä vaatteita, mutta pian hän aloitti Rosan liehittelyn ja sai nuoren tytön rakastumaan itseensä.

Huomionosoitukset saivat Rosan lähtemään miehen perässä Tenancingon kaupunkiin, jossa mies esitteli hänet perheelleen. Mies esitteli tytölle kaupungin upeita taloja ja lupasi, että Rosa voisi joskus asua sellaisessa, jos hän matkustaisi miehen kanssa töihin Yhdysvaltoihin.

Rosa lähtikin miehen kanssa New Yorkiin täytettyään 18 vuotta. Tilanne muuttui kuitenkin äkisti heidän saavuttuaan perille. Rosalle luvattua työpaikkaa ei ollutkaan olemassa ja hänen ”poikaystävänsä” pakotti hänet prostituoiduksi.

Rosa pakotettiin myymään seksiä tahdonvastaisesti bordelleissa New Yorkissa ja New Jerseyssä, eikä häntä päästetty pois huoneestaan viikkoihin.

Hyväksikäyttäjien kaupunki

Tenencingo tunnetaan hyväksikäyttäjien kaupunkina. Alueella toimii voimakkaita ihmiskauppaverkostoja ja pojista koulutetaan parittajia nuoresta lähtien. Naisia ja tyttöjä pakotetaan moderneiksi orjiksi myymään seksiä bordelleissa, netissä ja kanttiineissa Yhdysvalloissa ja Meksikossa.

Modernin orjuuden laajuus on musertava. Kansainvälinen työjärjestö ILO (International Labor Organization) on arvioinut, että seksikaupan uhreja on maailmassa noin 4,5 miljoonaa. Seksikauppa tuottaa vuosittain miljardeja dollareita voittoa rikollisille.

Seksikauppaverkostojen purkamiseksi ja uhrien auttamiseksi on perustettu useita puhelinpalveluita ja ihmiskauppaan kiinnitetään enemmän huomiota kuin aikaisemmin. Uusin puhelinpalvelu kattaa jo kaksi kolmasosaa Pohjois-Amerikan mantereesta, ja siihen voi soittaa sekä Meksikosta että Yhdysvalloista.

CNN:n tarinan päähenkilö Rosa onnistui onneksi pakenemaan tilanteestaan. Hän pääsi newjerseyläisen ihmiskaupan uhreille tarkoitetun avustusjärjestön toiminnan piiriin, joka auttoi häntä saamaan työtä ja rakentamaan elämäänsä uudelleen.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme