Mainos
Mainos

CNN: Liittovaltion tutkijoiden luupin alla Trumpin ja Venäjän taloussuhteet

Yhdysvalloissa liittovaltion tutkijat perehtyvät nyt myös presidentti Donald Trumpin ja hänen lähipiirinsä taloussuhteisiin Venäjän kanssa, kertoo CNN.

Taloussuhteiden verkko saattaa tarjota konkreettisemman tien kohti mahdollista syytteeseenpanoa kuin venäläisten ja Trumpin kampanjan mahdollinen salainen yhteistyö viime vuonna, tutkintaa lähellä olevat lähteet sanovat CNN:lle.

Huomion kiinnittyminen entistä enemmän taloussuhteisiin ei ole jäänyt Trumpilta huomaamatta. Trump on varoittanut lehtihaastattelussa, että hänen liiketoimintansa on raja, jota tutkijoiden ei pitäisi ylittää. Selvää kuitenkin on, että kun oikeusministeriö nimitti toukokuussa liittovaltion poliisin FBI:n entisen johtajan Robert Muellerin johtamaan Venäjä-tutkintaa, Mueller sai valtuudet tutkia kaikkia kysymyksiä, joita on noussut tai nousee esille suoraan tutkimuksesta.

Suuri valamiehistö tulossa mukaan

Yhdysvaltalaismedia kertoo myös, että erikoissyyttäjä Mueller käyttää suurta valamiehistöä tutkinnassa, joka koskee Yhdysvaltain presidentin pojan Donald Trump Jr:n ja venäläisasianajajan tapaamista. Asiasta kertoo muun muassa CNN asiasta perillä oleviin lähteisiinsä viitaten.

Valamiehistö etsii todisteita ihmisiltä, jotka liittyvät venäläisasianajaja Natalia Veselnitskajan ja Donald Trump Jr:n tapaamiseen Trump Towerissa viime vuoden kesäkuussa.

Trumpin poika suostui tapaamaan Veselnitskajan saatuaan tiedon, että tällä voisi olla demokraattien presidenttiehdokasta Hillary Clintonia vahingoittavaa tietoa ja että Venäjän hallinto halusi auttaa Trumpin kampanjaa.

Muellerin päätös käyttää suurta valamiehistöä on tutkinnassa uusi askel, kertoo CNN.

BBC arvioi, että valamiehistön käyttö voi olla merkki siitä, että Mueller saattaa kerätä tehokkaammin tietoa Trumpin kampanjan mahdollisesta vehkeilystä.

Trump itse on jälleen kerran esittänyt ylenkatseensa tutkintaa kohtaan. Yleisötilaisuudessa Länsi-Virginiassa hän luonnehti tutkintaa "täydelliseksi sepitteeksi". 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme