Mainos
Mainos

CNN: Michiganin ampuja on Uber-kuski – otti asiakkaita surmatöiden välillä

Viikonloppuna Yhdysvaltain Michiganissa sattumanvaraisesti ihmisiä ampunut mies on Uber-kuljettaja, joka veritekojen välillä otti ilmeisesti autoonsa asiakkaita. Uber vahvistaa uutiskanava CNN:n ensimmäisenä kertoman tiedon.

CNN:n mukaan epäilty oli myös viimeisen surmatyön jälkeen jatkanut Uber-asiakkaiden etsimistä.

Uberin mukaan 45-vuotiaan miehen taustat tarkastettiin ennen kuin hän alkoi työskennellä kuljettajana. Hänellä ei ole aiempaa rikostaustaa.

Miehen epäillään tappaneen lauantaina paikallista aikaa kuusi ihmistä ja haavoittaneen kahta Kalamazoon kaupungissa. Sattumanvaraiseksi kuvailtu tappaminen kesti noin seitsemän tuntia.

Poliisi otti epäillyn kiinni eilen.

Uberin turvallisuuspäällikkö Joe Sullivan sanoo CNN:lle, että yritys auttaa poliisia veritöiden selvittämisessä kaikin mahdollisin tavoin.

– Olemme kauhuissamme ja surullisia Kalamazoossa tapahtuneesta järjettömästä väkivallasta, Sullivan viestitti uutiskanavalle lausunnossaan.  

Oikeudessa jo tänään 

Miehen epäillään surmanneen kaksi miestä ja neljä naista sekä haavoittaneen vakavasti naista ja 14-vuotiasta tyttöä. Kuolonuhrit olivat 53-vuotias isä ja hänen 18-vuotias poikansa, jotka olivat autokaupoilla, sekä ravintolan parkkipaikalla olleet neljä naista. Naiset olivat 60-, 62-, 68- ja 74-vuotiaita.

Mies ampui haavoittamaansa tyttöä myös parkkipaikalla, naista puolestaan kerrostalon pihalla. Nainen oli hyökkäyksen aikaan yhdessä kolmen lapsensa kanssa. 14-vuotias on viranomaisten mukaan kriittisessä tilassa ja myös naisen vammat ovat vakavat, vaikka hänellä ei uskota olevan hengenvaaraa.

Veritekojen motiivista ei ole tietoa. Kalamazoon piirikunnan syyttäjän mukaan epäiltyä syytetään oikeudessa murhista jo tänään. Syyttäjän mukaan ei ole mitään syytä epäillä, että veritekoihin liittyisi muita ihmisiä.

Kalamazoossa asuva Matt Mellen kertoo paikalliselle WWMT-uutiskanavalle olleensa epäillyn Uber-auton kyydissä pari tuntia ennen ammuskelun alkamista. Mellenin mukaan kuski kaahasi niin rajusti, että Mellen poistui peloissaan hänen kyydistään jo ennen määränpäätä.

Mellen myös soitti hätänumeroon, yritti ottaa yhteyttä Uberiin ja kertoi tapahtumista puolisolleen, joka laittoi kuskista varoituksen Facebookiin.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme