Mainos
Mainos

CNN: Mies hakkeroi lentokoneen tietojärjestelmään lennon aikana?

Kyberturvallisuusasiantuntija on kertonut FBI:lle, että hän olisi hakkeroinut lentokoneen tietokonejärjestelmiin yli 20 kertaa ja pystynyt kontrolloimaan muun muassa koneen moottoreita, uutisoi yhdysvaltalaissivusto CNN.

CNN perustaa tarinansa oikeudelta saamiinsa dokumentteihin. Kyberturvallisuusasiantuntija Chris Roberts pidätettiin FBI:n toimesta huhtikuussa.

Viranomaiset olivat seuranneet Robertsin Twitter-viestejä, missä tämä oli kertonut hakkeroituneensa lennon aikana lentokoneen järjestelmiin. Häntä epäillään nyt mahdollisista kyberrikoksista. Roberts itse kiistää hakkeroituneensa itse lennon aikana lentokoneen tietokoneeseen.

FBI oli puhunut Robertsin kanssa jo aikaisemmin. Helmikuun ja maaliskuun haastatteluissa Roberts oli kertonut tutkijoille murtautuneensa yli 15 kertaa eri lentokoneiden tietokonejärjestelmiin vuosina 2011–2014.

Dokumenttien mukaan Roberts olisi onnistunut muuttamaan koneen lentotietoja murtautumisensa aikana. CNN:n mukaan dokumentit tulivat julkisiksi Kanadan APTN-uutissivuston kautta.

Roberts kertoo motiivikseen, että hän haluaisi parantaa ilmaturvallisuutta. Hän on syyttänyt FBI:tä tutkimuksensa liiallisesta tiivistämisestä.

CNN ei ole saanut vielä Robertsilta kommenttia. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme