Mainos
Mainos

CNN:n lähteet: FBI:lla tietoja, jotka viittaavat Trumpin kampanjan ja Venäjän välisiin yhteyksiin

CNN:n tietojen mukaan Yhdysvaltain liittovaltion poliisi FBI:lla on hallussaan tietoja, jotka viittaavat siihen, että presidentti Donald Trumpiin kytköksissä olevat ihmiset olivat yhteyksissä venäläisiin tahoihin Hillary Clintonia koskevista tiedoista.

Asiaa CNN:lle kommentoineiden lähteiden mukaan tiedot viittaavat siihen, että tahot mahdollisesti koordinoivat, milloin demokraattien presidenttiehdokkaana ollutta Clintonia vahingoittavia tietoja julkaistaan. 

Yhden lähteen mukaan FBI:n johtaja James Comey viittasi osaltaan näihin tietoihin, kun hän ilmoitti alkuviikosta, että FBI tutkii Trumpin kampanjan ja Venäjän välisiä yhteyksiä.

Lähteiden mukaan FBI:lla on hallussaan muun muassa puhelin- ja matkustustietoja. Lähteet kuitenkin varoittavat, että tutkinta on edelleen kesken, eivätkä tiedot siten ole lopullisia.

Valkoisen talon mukaan yhteyksistä ei ole näyttöä

Comey vahvisti maanantaina ensimmäisen kerran, että FBI tutkii Venäjän väitettyä sekaantumista Yhdysvaltain presidentinvaaleihin.

– FBI tutkii Venäjän hallituksen pyrkimykset vaikuttaa vuoden 2016 presidentinvaalien tulokseen, Comey kertoi Yhdysvaltojen edustajainhuoneen tiedustelukomitealle, joka aloitti julkiset kuulemiset asiassa.

Valkoisen talon mukaan presidentti Trumpin kampanjan ja Venäjän välisestä vehkeilystä ei ole näyttöä. Valkoinen talo kommentoi, että "mikään ei ole muuttunut" FBI:n johtajan kerrottua tutkinnasta.

– Trump–Venäjä-vehkeilystä EI NÄYTTÖÄ ja Trump–Venäjä-skandaalista EI NÄYTTÖÄ, luki hallintovirkamiehen allekirjoittamassa lausunnossa, joka isoine kirjaimineen muistuttaa Trumpin tapaa kirjoittaa tviittinsä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme