Mainos
Mainos

CNN:n lukijat pöyristyivät elinkautisen pituudesta Suomessa

Porvoon raaka ampumistapaus on herättänyt laajaa keskustelua yhdysvaltalaisen uutiskanava CNN:n nettisivuilla.

Moni lukija hämmästelee sitä, kuinka on mahdollista, että Porvoon ampujaksi epäilty elinkautisvanki pääsi ehdonalaisvapauteen vain 15 vuoden jälkeen.

"15 vuoden tuomio murhasta ja kahdesta murhan yrityksestä? Säälittävää."

"Mies sai elinkautisen vuonna 1995 ja pääsi ulos jo vuonna 2010? Vau. Minun on heti muutettava Suomeen."

"Suomi on niin ylpeä "lempeästä" vankeussysteemistään. Siinähän näitte."

"Hänet tuomittiin elinkautiseen vankeuteen murhasta, mutta päästettiin ehdonalaisvapauteen. Mitä suomalaiset oikein odottivat? Kukkia?"

"Taas yksi syy kuolemanrangaistuksen puolesta. Harmi, että suomalaiset eivät ole tarpeeksi sivistyneitä ottamaan sitä käyttöön."

Moni lukija otti CNN:n uutiskeskustelussa kantaa myös Suomen aselainsäädäntöön. Lisäksi aseiden suuri määrä Suomessa väkilukuun suhteutettuna puhutti sivustoilla. Monet lukijat muistuttivat, että Suomessa on kolmanneksi eniten laillisia käsiaseita maailmassa, ja edellä ovat vain Yhdysvallat ja Jemen.

"Suomessa aseen voi saada vain, jos on aseenkantolupa. Sen voi puolestaan saada paikalliselta poliisilta maksua vastaan. Luuleeko joku, että tuomittu murhaaja olisi saanut tällaisen luvan poliisilta?"

"Tämä tapaus osoittaa, että Suomessa pitäisi tiukentaa aselakeja."

"Suomen aselait ovat löysempiä kuin monissa Yhdysvaltain osavaltioissa."

Osa lukijoista hämmästeli sitä, kuinka Porvoon ampumistapaus kuulosti aivan siltä kuin se olisi tapahtunut Yhdysvalloissa. Suomen viime vuosien järkyttävät koulusurmat puhuttivat myös netinkäyttäjiä.

"Suomi-parka näyttää kärsivän enemmänkin ampumisvälikohtauksista. Jos aseet eivät olisi niin laajalle levinneitä, ehkä tämä rauhallinen maa olisi hieman turvallisempi."

"Eikös Suomella ole tiukat aselait? Ja eikös tämä ole maassa jo kolmas tai neljäs vastaavanlainen tapaus?"

"Kuka olisi uskonut, että tällaista voi käydä maassa, missä yhden megabitin nettiyhteys on ihmisoikeus? Mihin maailma on oikein menossa?"

Kommentointiosio suljettiin jutun lopusta rasististen kommenttien vuoksi klo 16.25

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme