Mainos
Mainos

CNN:n tähtireportteri MTV3:n haastattelussa - katso suorana netissä

Kun toimittajanuralle tähtääviltä amerikkalaisopiskelijoilta kysytään heidän esikuviaan, on monien vastaus Christiane Amanpour.

Amanpour on reportterina todistanut kriisejä kaikkialla maailmassa ja haastatellut yksinoikeudella useita maailman johtajia.

Viimeisimpinä muistetaan Egyptin presidentti Hosni Mubarakin haastattelu vain kaksi viikkoa ennen tämän luopumista vallasta ja tapaaminen Libyan johtajan Muammar Gaddafin kanssa kansannousun alkupäivinä.

Useasti palkittu Christiane Amanpour nähdään MTV3 Uutisten nettilivessä klo 13.40.

Iranilais-brittiläinen Christiane Amanpour, 54, aloitti uransa uutiskanava CNN:llä vuonna 1983. Ensimmäiselle ulkomaankomennukselleen hänet lähetettiin Persianlahdelle, missä oli käynnissä Iranin ja Irakin välinen sota.

Maailman tietoisuuteen Amanpour nousi koskettavilla raporteillaan piiritetystä Sarajevosta 1990-luvun alussa.

Toimittajan työ on vienyt Amanpourin myös muun muassa Afganistaniin, Palestiinalaisalueille, Israeliin Pakistaniin ja Somaliaan. Ruandassa hän raportoi kansanmurhan kauheuksista, New Orleansissa hirmumyrsky Katrinan tuhoista.

MTV3 Uutisten nettilivessä Christiane Amanpouria haastattelee toimittaja Teresa Meriläinen.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme