Mainos
Mainos

CNN: Pariisin terrori-iskuista epäillyn uskotaan paenneen Syyriaan

Ranskan tiedustelupalvelussa uskotaan Pariisin terrori-iskuista epäillyn Salah Abdeslamin paenneen Syyriaan, kertoo uutiskanava CNN. Kanava on saanut tiedon lähteiltään, jotka ovat lähellä terrorisminvastaista toimintaa ja Pariisin iskujen tutkintaa.

CNN ei kuitenkaan selvennä, miten tai mitä kautta Abdeslam olisi päässyt livahtamaan viranomaisilta ja matkustanut Syyriaan.  

Salah Abdeslamia on etsitty marraskuun 13. päivästä lähtien. Tuolloin useat terrori-iskut tappoivat Pariisissa 130 ihmistä. Miestä on etsitty muun muassa Pariisissa ja Belgiassa useissa poliisioperaatioissa mutta tuloksetta.

Tutkijat eivät ole kertoneet, mikä Abdeslamin rooli iskuissa on ollut, mutta hänen sormenjälkensä on löytynyt autosta, jonka epäillään kuljettaneet itsemurhapommittajia Pariisissa. 

Abdeslamin on kerrottu matkanneen Brysseliin heti iskuja seuranneena yönä. Belgian viranomaisten mukaan Abdeslam soitti kahdelle lapsuudenystävälleen, jotka ajoivat Brysselistä Pariisiin ja noutivat hänet. Ystävilleen epäilty kertoi muun muassa oman autonsa hajonneen. Molemmat miehet ovat nyt pidätettyinä epäiltyinä yhteyksistä Pariisin iskuihin.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme