Mainos
Mainos

CNN perui väitteensä hermokaasun käytöstä

Yhdysvaltalainen televisioyhtiö CNN ja Time-viikkolehti ovat joutuneet pyörtämään puheensa kesäkuisessa kohujutussaan. Virheelliseksi todetun uutisen mukaan Yhdysvallat olisi käyttänyt sariini-hermokaasua omien kansalaistensa tappamiseen Vietnamin sodassa vuonna 1970.

Salaisten operaatioiden kerrottiin kohdistuneen amerikkalaisloikkareihin ja heitä kerrottiin tapetun Laosissa tehdyissä operaatioissa runsaat sata.

Tiedotusvälineet julkistivat torstaina pahoittelunsa tapahtuneesta. Tiedonannon mukaan tutkimuksissa ei ole ilmennyt riittävää vahvistusta kesäkuisille väitteille. Uutisankan takia kolme CNN-yhtiön tuottajaa joutuu jättämään työnsä ja raportin tehnyt toimittaja on saanut varoituksen, kertoi aseman nimettömänä pysyvä työntekijä. Televisioyhtiö on vastuussa myös lehden jutusta, koska molemmat tiedotusvälineet kuuluvat samaan Time Warner -yhtiöön.

-Toimittajat tekivät jutun vuoksi paljon työtä, ja he uskovat yhä että kaikki mitä he kirjoittivat tai lähettivät ulos, on totta. Minun näkemykseni mukaan heillä ei ollut kuitenkaan tarpeeksi tietoa, jotta he olisivat voineet julkistaa raportin, sanoi asiaan perehtynyt lakimies Floyd Abrams.

Heti kesäkuussa jutun tultua esiin yksi juttuun haastateltu upseeri lievensi sanomisiaan hermokaasun käytöstä. Myös Yhdysvaltain puolustusministeriö tarttui väitteisiin.
(STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme