Mainos
Mainos

CNN: Tiedustelukomitea kuullut venäläisiä, jotka osallistuivat Trump Towerin tapaamiseen kesällä 2016

Yhdysvalloissa senaatin tiedustelukomitean tutkijat ovat kuulleet useita venäläisiä, jotka osallistuivat tapaamiseen Trump Towerissa kesällä 2016. Asiasta kertoo CNN.

Trump Towerin tapaamisessa oli paikalla presidentti Donald Trumpin poika Donald Trump Jr.

Trump Jr. osallistui tapaamiseen sen jälkeen, kun hänelle oli luvattu materiaalia, joka vahingoittaisi demokraattiehdokas Hillary Clintonin vaalikampanjaa. Trump Jr:lle oli lisäksi sanottu, että Venäjän hallitus haluaa Donald Trumpin voittavan Yhdysvaltojen presidentinvaalit.

Senaatin tiedustelukomitean puheenjohtaja, senaattori Richard Burr ei kuitenkaan kerro, keitä venäläisiä komitea on kuullut. Tapaamiseen Trump Towerissa osallistui yhteensä kahdeksan ihmistä. Paikalla olivat muun muassa venäläinen asianajaja Natalja Veselnitskaja, venäläis-amerikkalainen lobbari Rinat Akhmetshin sekä kääntäjä Anatoli Samochornov. Mukana oli myös Ike Kaveladze, joka on kokouksen takana olleen oligarkin palkkalistoilla.

Tapaamiseen osallistuivat myös Donald Trumpin kampanjapäällikkö Paul Manafort ja vävy Jared Kushner.

Tiedustelukomitea on jo aiemmin kuullut Manafortia ja Kushneria.

Venäjän sekaantumista Yhdysvaltojen presidentinvaaleihin tutkii myös senaatin oikeuskomitea. Se yrittää parhaillaan saada presidentin pojan julkiseen kuulemiseen. Yhden komitealähteen mukaan julkinen kuuleminen voisi olla jo tässä kuussa.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme