Mainos
Mainos

CNN tutustui Helsingin maanalaiseen "puolustuksen viimeiseen linjaan" – katso video!

Katso yllä olevalta videolta, kun CNN vierailee Helsingin maan alla!

Uutiskanava CNN tutustui Helsingin katujen alapuolella sijaitseviin tunneleihin ja bunkkereihin.

Maanantaisen Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin ja Venäjän presidentti Vladimir Putinin huipputapaaminen on tuonut Suomeen runsaasti ulkomaista mediaa. Yhdysvaltainen uutiskanava CNN tutustui Helsingin alapuolella sijaitsevaan laajaan tunneli- ja bunkkeriverkostoon.

Artikkelissa kerrotaan viranomaisten tietoihin nojaten, että sotilaallisen hyökkäyksen kohteeksi joutuessaan Helsingin koko väkimäärä, 640 000 ihmistä voitaisiin suojata bunkkeriverkostoon, josta löytyy ruokaa, sänkyjä, saniteettitiloja ja sairaala.

CNN kuvailee laajaa tunneleiden ja luolastojen verkostoa ”pohjoisen kansakunnan puolustuksen viimeiseksi linjaksi”.

"Koko kansasta pidettävä huolta"

Jutussa CNN on haastatellut onnettomuuksien ehkäisyn ja varautumisen johtajaa, Karim Peltosta pelastusalan keskusjärjestöstä. Hän kertoo, että koko kansasta on pidettävä huolta tässä maassa.

– Kun puolustamme maata, meillä on myös oltava sopiva siviilipuolustuskyky, Peltonen toteaa.

Artikkelissa on myös valotettu Suomen ja Venäjän yhteistä historiaa ja kerrottu Venäjän hyökkäyksestä Suomeen. Artikkelissa myös kirjoitetaan, että Suomi on pystynyt tasapainottelemaan pienenä maana jättimäisen valtion naapurina ja silti pystynyt säilyttämään oman itsenäisyytensä. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme