Mainos
Mainos

CNN: Uudella paavilla oli aivoverenvuoto

Uutiskanava CNN:n mukaan paavi sai 90-luvulla aivoverenvuodon, mutta toipui siitä. Uuden paavin korkeaa ikää ja terveydentilaa on puitu paljon paavin valinnan jälkeen.

Uudeksi paaviksi tiistaina valittu kardinaali Joseph Ratzinger sai vuonna 1991 aivoverenvuodon. Ratzinger toipui kuitenkin, ja on tällä hetkellä "verrattain hyvässä kunnossa". Asiasta kertoi uutiskanava CNN verkkosivuillaan.

Ratzingerin elämänkerran vuonna 2000 kirjoittanut John Allen sanoo CNN:n haastattelussa, että vaikka uusi paavi vaikuttaakin hyväkuntoiselta, hänen valtakautensa saattaa jäädä lyhyeksi.

- Kaikki jotka ovat nähneet hänet ja työskennelleet hänen kanssaan viime aikoina, ovat olleet yhtä mieltä siitä, että hän on hyvässä kunnossa. Mutta toisaalta, hän on 78-vuotias, joten on epätodennäköistä, että näkisimme jälleen 26 vuotta kestävän paavin valtakauden, Allen sanoo.

Allenin mukaan yksi syy siihen, että Ratzinger valitsi nimekseen juuri Benedictus XVI:n, oli se, että edellisen Benedictuksen, Benedictus XV:n, valtakausi oli yksi lyhimmistä 1900-luvulla.

- Uskon, että hän tajuaa hyvin selvästi, että valtakausi voi jäädä lyhyeksi ja tekemistä olisi todella paljon, Allen päätteli.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme