Mainos
Mainos

CNN: Valkoinen talo syyttää Venäjää ja Syyriaa hämmentämisestä

Valkoisen talon mukaan Syyrian hallinto ja Venäjä yrittävät hämmentää kansainvälistä yhteisöä siitä, kuka on Syyrian kaasuiskun takana, kertoo CNN.

Yhdysvaltain puolustusministeri James Mattisin mukaan Syyrian syyllisyydestä kaasuiskuun ei ole epäilystäkään, kertoo AFP.

Syyriassa tehtiin viime viikolla kaasuisku, jossa kuoli lähes 90 siviiliä, mukaan lukien yli 30 lasta.

Yhdysvaltain hallinto on syyttänyt Venäjää siitä, että se on auttanut Syyrian hallintoa kaasuiskun peittelemisestä.

– Mielestäni on selvää, että venäläiset yrittävät peitellä sitä, mikä on tapahtunut, sanoi hallinnon ylempi virkamies CNN:lle.

Valtaosa syyttänyt Assadin joukkoja kemiallisista aseista

YK:n turvallisuusneuvosto saattaa äänestää jo keskiviikkona päätöslauselmasta, jonka tarkoituksena on tehostaa tutkimuksia Syyrian kaasuiskusta, kertovat diplomaattilähteet uutistoimisto AFP:lle.

Heidän mukaansa Venäjä uhkaa käyttää veto-oikeuttaan estääkseen päätöslauselman toteutumisen.

Venäjä torjui aikaisemmin Yhdysvaltojen, Britannian ja Ranskan laatiman päätöslauselmaehdotuksen kaasuiskusta. Venäjän mukaan se oli Syyrian-vastainen ja leimasi Syyriaa. Kaasuisku tuomittiin jyrkästi Brysselissä, jossa 70 valtion edustajat olivat koolla päättämässä lisätuesta sodasta kärsineille.

Valtaosa kansainvälisestä yhteisöstä on syyttänyt Syyrian presidentti Bashar al-Assadin joukkoja kemiallisten aseiden käytöstä. Assadin hallitus on kieltänyt syytökset.

Turkki: Iskussa käytettiin tappavaa hermokaasua sariinia

Turkin tekemien testien mukaan iskussa Syyrian Khan Sheikhunin kaupunkiin käytettiin tappavaa hermokaasua sariinia. Asiasta kertoi Turkin terveysministeri Recep Akdag valtiolliselle Anadolu-uutistoimistolle.

Testit tehtiin veri- ja virtsanäytteistä, jotka saatiin Turkissa hoidetuilta iskun uhreilta.

Sariini tappaa lamauttamalla keskushermoston hengitystoiminnot ja halvauttamalla keuhkoja ympäröivät lihakset.

Vastatoimena iskuun Yhdysvallat ampui kymmeniä Tomahawk-ohjuksia syyrialaiseen lentotukikohtaan.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme