Mainos
Mainos

CNN: Vankilatyöntekijä tunnusti avustaneensa New Yorkin vankilapaossa

Vankilatyöntekijä salakuljetti esineitä vankilaan auttaessaan viikonloppuna paenneita vankeja, kertoo CNN.

Joyce Mitchell hankki Richard Mattille ja David Sweatille jonkin sortin työkaluja, kertoo alueen syyttäjä Andrew Wylie.

Tutkinta on keskittynyt aiemmin juuri kysymykseen, mistä vangit saivat paossa käyttämänsä työkalut.

Vangit käyttivät paossaan apuna muun muassa rautasahanteriä, taskulampuin varustettuja suojalaseja, sekä poranteriä. Mitchellin kerrotaan myöntäneen auttaneensa kaksikkoa saamaan käyttöönsä kännykän sekä edellä mainitut työkalut.

Poliisi ei kuitenkaan halua eritellä tarkalleen mitä kaikkea Mitchell salakuljetti vangeille.

– Voimme kuitenkin sanoa varmaksi, että tutkimustemme mukaan hän ei tuonut vangeille sähkötyökaluja, Wylie sanoo.

Tutkinnassa olevan teorian mukaan Matt hurmasi Mitchellin, jotta tämän avustaisi heitä paossa. Mitchellin oli tarkoitus poimia karkurit autonsa kyytiin heidän päästyään vapauteen, mutta hän muutti mielensä viime hetkellä ja kirjautui sairaalaan kärsien paniikkikohtauksesta.

CNN:n lähteen mukaan Mitchellin puhelimesta oli aiemmin soitettu useille Richard Mattin tuttaville. Vielä ei ole varmuutta kuka puhelut on soittanut, tai tiesikö Mitchell itse niistä.

Mitcheliä on kuulusteltu lähes päivittäin, ja hänen kerrotaan olevan yhteistyöhaluinen. Häntä vastaan ei ole vielä nostettu syytteitä, vaikkakin syyttäjä on CNN:n mukaan harkinnut syytteitä avunannosta sekä kielletyn tavaran salakuljetuksesta laitokseen.

Viikonloppuna karanneet vangit ovat yhä karkuteillä. Poliisi on tarjonnut 100 000 dollarin palkkion heidän kiinniottamiseen johtavasta vihjeestä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme