Mainos
Mainos

CNN: Venäjän mukaan FBI kielsi venäläisdiplomaatteja menemästä äänestyspaikoille

Venäjän ulkoministeriön tiedottajan mukaan venäläisdiplomaatteja on kielletty lähestymästä äänestyspaikkoja Yhdysvalloissa, kertoo CNN.

Tiedottaja Maria Zaharova kirjoitti Facebookiin, että FBI:n agentit ovat painostaneet venäläisdiplomaatteja olemaan menemättä äänestyspaikoille vaalipäivänä. Zaharovan mukaan tällainen tapaus sattui lähellä äänestyspaikkaa Houstonissa. Hänen mukaansa kyseessä ei ollut yksittäinen tapaus.

Uutistoimisto Tass kertoo Venäjän varaulkoministerin Sergei Rjabkovin sanoneen venäläisdiplomaatteja kohtaan käytetyn uhkaavaa äänensävyä Yhdysvalloissa. Hän ei kuitenkaan eritellyt, mikä taho oli käyttänyt uhkaavaa äänensävyä.

– On ollut tilanteita, joissa diplomaattimme ovat lähestyneet (äänestyspaikkoja), kun heitä on varoitettu sanomalla, että heidän ei pitäisi edes uskaltaa mennä äänestyspaikoille, Rjabkov sanoo Tassille.  

Rjabkov kertoo Venäjän lähettäneen Yhdysvalloille tapauksen johdosta viestin. Rjabkovin mukaan viestissä varoitetaan, etteivät yhdysvaltalaisdiplomaatit välttämättä pääse jatkossa tarkkailemaan Venäjän vaaleja.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme