Mainos
Mainos

CNN: Yhdysvaltalaisviranomaiset salakuuntelivat Trumpin entistä kampanjapäällikköä – tehtiinkö sama presidentille?

CNN:n tietojen mukaan yhdysvaltalaisviranomaiset salakuuntelivat presidentti Donald Trumpin kampanjapäällikkönä hetken aikaa toiminutta Paul Manafortia ennen ja jälkeen Yhdysvaltain vuoden 2016 presidentinvaalien.

Uutiskanavan tietojen mukaan salakuunteluun oli lupa oikeudelta. Luvat myönnettiin sen jälkeen, kun Manafort joutui liittovaltion poliisin FBI:n tutkinnan kohteeksi, uutiskanava kertoo.

On epäselvää, salakuunneltiinko samalla myös presidentti Trumpia.
Valkoinen talo on kieltäytynyt kommentoimasta tietoja uutiskanavalle. Myöskään Manafortin edustaja ei kommentoinut asiaa. 

Trump on aiemmin syyttänyt edeltäjäänsä Barack Obamaa Trump Towerin salakuuntelusta. Oikeusministeriö kuitenkin sanoi aiemmin tässä kuussa, ettei Trump Towerin salakuuntelusta ole mitään todisteita.

Ministeriö kertoi, että sekä FBI että oikeusministeriön kansallisen turvallisuuden osasto olivat vahvistaneet asian.

Manafort irtisanoutui kampanjapäällikön tehtävästään pian sen jälkeen, kun yhdysvaltalaisviestimet olivat kertoneet epäillyistä yhteyksistä hänen ja Venäjä-mielisen ukrainalaispuolueen välillä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme