Mainos
Mainos

CNN: Yksikään Pariisin hyökkääjäksi tunnistettu ei ollut USA:n valvontalistoilla

Kukaan Pariisin terrori-iskujen tekijäksi tunnistettu ei ole ollut yhdelläkään Yhdysvaltain valvontalistalla, kertovat useat viranomaislähteet CNN:lle.

Tämä on herättänyt epäilyjä siitä, kuinka tehokkaasti Yhdysvallat ja sen liittolaiset pystyvät jäljittämään Syyriaan ja Irakiin matkustavia taistelijoita.

Yhdysvaltain tiedusteluanalyytikot ovat myös tarkastelleet tietoliikenneyhteyksiä kuten sähköposteja löytämättä mitään kommunikointiyhteyksiä hyökkääjien keskuudessa.

Siksi amerikkalaistutkijat ovat yhä varmempia siitä, että hyökkääjät käyttivät salattuja yhteyksiä pysyäkseen piilossa Ranskan tiedustelupalvelulta. Tutkijoilla ei kuitenkaan ole tästä mitään pitävää näyttöä.

Ongelmana ovat myös pakolaisvirrat Euroopassa, joiden joukossa voi päätyä myös taistelijoita Syyriaan tai Irakiin.

Joku voisi mennä Syyrian koulutukseen viikoksi ja päästä takaisin Eurooppaan jättämättä jälkeäkään yhteenkään tietokantaan, viranomaislähde sanoo CNN:lle.

Tutkijat sanovat CNN:lle myös, että on edelleen mahdollista että hyökkäystä on suunnitellut laajempi joukko kuin nyt tiedetään. Ranskalaisviranomaiset ovat kertoneet CNN:lle, että he uskovat näin.

FBI on lähettänyt Ranskaan lisää väkeä tukeakseen Ranskan tutkimuksia, mutta toistaiseksi Ranska ei ole virallisesti pyytänyt FBI:n apua.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme