Mainos
Mainos

Cohen: Venäjä kytkettävä tiiviimmin länteen

Yhdysvaltain puolustusministeri William Cohen vaatii Venäjän entistä tiiviimpää kytkemistä länteen, jotta sen epäluulot sotilasliitto Naton laajentumista kohtaa hälvenisivät.

William Cohen

Cohen tapasi tänään Vilnassa Liettuan, Latvian, Viron, Norjan, Tanskan, Ruotsin ja Puolan puolustusministerit. Cohen painotti Venäjän ja Baltian maiden suhteiden parantamista Naton rauhankumppanuusharjoitusten avulla.

Vakaa ja länteen kytketty Venäjä on Euroopan intressissä, sanoi Cohen. Venäjä vastustaa Naton laajentumista itään, koska se pitää laajentumista uhkana turvallisuudelleen. Baltian maat ja kuusi muuta entistä kommunistivaltiota toivovat pääsevänsä Naton jäseniksi vuonna 2002, jolloin sotilasliitto päättää mahdollisesta toisesta laajentumiskierroksesta.

Cohen muistutti, että Venäjä vastusti myös yhdistyneen Saksan liittymistä Natoon, mutta taipui, kun länsi kykeni tyydyttämään sen tarpeet. Cohen kuitenkin painotti, ettei Venäjällä ole veto-oikeutta Naton päätöksiin.
(STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme