Mainos
Mainos

Cook: Itä-Timorin äänestystulosta kunnioitettava

Britannian ulkoministerin Robin Cookin mukaan Itä-Timorin kansanäänestyksen tulos on niin selkeä, ettei alueen tulevasta asemasta voida enää kiistellä. Kansainvälisen yhteisön ja Indonesian hallituksen on kunnioitettava itätimorilaisten tahtoa.

-Ei ole enää mitään epäilystä siitä, että ylivoimainen enemmistö Itä-Timorin kansasta haluaa itsenäisyyden ja heidän on se saatava, Cook sanoi tänään Saariselällä. Kansainvälisen yhteisön on Cookin mukaan nyt autettava itätimorilaisia äänestystuloksen muuttamisessa todellisuudeksi. Tämän vuoksi Cook on pyytänyt Suomelta, että Itä-Timor asetetaan asialistalla kärkeen Saariselän ulkoministerikokouksen keskusteluissa.

Cookin mukaan EU:ssa ja YK:ssa keskustellaan valmiussuunnitelmista siltä varalta, että Itä-Timoriin täytyisi lähettää kansainvälisiä rauhanturvajoukkoja. Ensi sijassa on kuitenkin pidettävä huoli siitä, että Indonesian hallitus lunastaa lupauksensa turvallisuuden takaamisesta Itä-Timorissa.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme