Mainos
Mainos

Cook taivutteli Turkkia yhteistyöhön EU:n kanssa

EU:n puheenjohtajamaan Britannian ulkoministeri Robin Cook suostutteli tänään Turkin johtoa osallistumaan unionin ja Turkin yhteistyöneuvoton kokoukseen ensi maanantaina. Molemmat osapuolet kertoivat keskustelujen olleen hyödyllisiä, mutta Turkin osallistumisen Brysselin kokoukseen jäi vielä epävarmaksi.

Cook tapasi Ankarassa Turkin presidentin Süleiman Demirelin sekä pää- ja ulkoministerit Mesut Yilmazin ja Ismail Cemin. Ulkoministeri Cem kehui Cookin esittämiä näkökantoja myönteisiksi, mutta totesi lisäneuvottelujen vielä olevan tarpeen. Cook puolestaan vakuutti, että 14 EU:n jäsenmaata haluaisi vapauttaa varat, jotka sisältyvät EU:n ja Turkin vuonna 1995 solmimaan tulliliittoon. Turkille kuuluvien korvausten maksaminen on kilpistynyt yhden jäsenmaan eli Kreikan vastustukseen.
-Toivon, että voimme toteuttaa tämän sitoumuksemme mahdollisimman pian, Cook sanoi.

Turkki katkaisi poliittisen yhteydenpidon EU:hun sen jälkeen kun unioni päätti viime joulukuussa olla aloittamatta jäsenyysneuvotteluja Turkin kanssa. Turkkilaisia raivostuttaa myös se, että samaan aikaan EU neuvottelee jäsenyydestä jaetun Kyproksen kreikkalaishallituksen kanssa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme