Mainos
Mainos

Costa Concordian turmasta kaksi vuotta - laiva yhä rantavedessä

Costa Concordian turmasta Italian Toscanan rannikolla on kulunut kaksi vuotta.

32 ihmisen kuoleman johtanutta laivaonnettomuutta muistetaan tänään Giglion saarella, jonka edustalla Costa Concordia kaatui ja upposi osittain.

Muistopäivän ohjelma alkaa aamupäivän messulla. Se järjestetään satamassa samassa kirkossa, johon monet Costa Concordian matkustajat pakenivat onnettomuusyönä. Lisäksi saarella järjestetään muistokonsertti ja kynttiläkulkue.

Tasan kello 21.45 satamassa olevat alukset soittavat torviaan törmäyshetken muistoksi.

Costa Concordian viimeiset kadoksissa olleet uhrit löydettiin vasta viime syyskuussa, yli puolitoista vuotta haaksirikon jälkeen.

Costa Concordian hylky on yhä Giglion saaren edustalla.  Hylky nostettiin rantakarikosta pystyyn viime syyskuussa, mutta se on yhä turmapaikalla. Ruostuva hylky on tarkoitus siirtää pois ensi kesään mennessä.

Pelastustiimin pääinsinööri Franco Porcellacchia kertoi uutistoimistolle AP:lle, että hylyn ympärille asetetaan ilmakellukkeita, joiden avulla alus hinataan pois.

Costa Concordian kapteenin Francesco Schettinon oikeudenkäynti on yhä kesken. Kapteenia syytetään kuolemantuottamuksista, haaksirikosta ja aluksen hylkäämisestä.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme