Mainos
Mainos

Curiosity löysi merkkejä elämälle sopivasta järvestä Marsissa

Curiosity-mönkijä on löytänyt Marsista merkkejä muinaisesta järvestä, jossa on mitä ilmeisimmin ollut alkeelliselle elämälle suotuisat olosuhteet.

Tutkijat kertoivat löydöksestä maanantaina arvostetussa Science-julkaisussa. 

Curiosityn tekemät poraukset ja kemiallinen analyysi viittaavat siihen, että sen tutkimalla paikalla oli makeaa vettä, jossa oli hyvät elinolosuhteet alkeellisille elämän muodoille. Curiosityn analysoimista kivistä löytyi muun muassa hiiltä, typpeä, vetyä, rikkiä ja happea. Mineraalien perusteella kivet ovat olleet tekemisissä veden kanssa. 

Varsinaisia merkkejä elämästä ei löytynyt, mutta hyvin samankaltaisissa oloissa on tavattu elämää myös Maassa, tutkijat intoilivat. Löydökset ovat tutkijoiden mukaan toistaiseksi vahvin todiste siitä, että Marsin olosuhteet ovat saattaneet olla kelvolliset elämälle.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot