Mainos
Mainos

Dagbladet: Norjaan saapunut useita Isis-taistelijoita

Norjan turvallisuuspoliisin PST:n mukaan Norjaan on saapunut useita terroristijärjestöihin kytkeytynyttä pakolaista. Asiasta kertoo norjalainen Dagbladet.

Pakolaiset on valinnut YK:n alainen pakolaisjärjestö UNHCR. Lehden saamien tietojen mukaan YK:n valitsemasta tuhannesta pakolaisesta 5–10 on terroristijärjestöihin, kuten Isikseen ja Al-Nusran rintamaan kytkeytyneitä. Molemmat äärijärjestöt toimivat Syyrian alueella.

Lehden haastatteleman poliisipäällikön Svein Erik Molstadin mukaan joku käyttää hyväksi pakolaisjärjestön turvapaikkahakua.

PST vahvistaa Dagbladetille, että viranomainen on omalla tutkinnallaan Lähi-idässä paljastanut lähes kymmenen ihmisen linkittyneen näihin kahteen järjestöön. Nämä kaikki ihmiset olivat matkalla pakolaisina Norjaan.

Lehden mukaan vastaavaa ei ole paljastunut muualla Euroopassa. Dagbladet kuitenkin nostaa esille, että alkuvuodesta International Business Times -lehti kertoi Isis-järjestön lähettävän sotilaitaan myös Eurooppaan muun muassa värväystehtäviin pakolaisstatuksen turvin. 

Yli 1,5 miljoonaa ihmistä on paennut Syyriaan sotaa muun muassa Turkin puolelle. Tuhannet ovat hakeneet tähän mennessä Euroopasta turvapaikkaa. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme