Mainos
Mainos

Dagens Nyheter julkaisi Isisin kynsistä vapautetun tytön kirjeen kotiin

Ruotsalainen Dagens Nyheter on julkaisut Isisin kynsistä vapautetun teinitytön kirjoittaman kirjeen vanhemmilleen.

Lehden mukaan raskaana ollut tyttö kirjoitti viime kesänä lyhyesti äidilleen kirjeen, jossa hän kertoi menettäneensä uskon elämään.

”Hei äiti. Älä vastaa tähän, mutta äiti kiltti auta minua. En jaksa täällä enää. Kuolen varmasti pommituksissa tai minut tapetaan. Tai sitten tapan itseni. Oikeasti äiti, en jaksa enää elää. Minulla ei ole ruokaa, ei rahaa, ei sähköä, minulla ei ole mitään. Poikaystäväni sanoo, että heittää minut ulos vauvan synnyttyä, ja että hän nai jonkun toisen naisen, josta tulee vauvan äiti. Äiti, haluan kotiin. En halua olla täällä. En jaksa enää.”

Isisin vangiksi tytön johdatti tämän poikaystävä, jonka tyttö kertoo tavanneensa vuonna 2014. Tyttö lähti poikaystävänsä mukana Irakiin viime keväänä raskaana ollessaan.

Irakin turvallisuusjoukot vapauttivat tytön sieppaajien kynsistä Irakin Mosulissa viime viikolla. Hänet oli vapautettu jo kerran aiemmin viime syksynä, mutta hän päätyi operaation jälkeen uudelleen Isisin haltuun.

Dagens Nyheter ei ollut eiliseen mennessä saanut vastausta tytön tarkemmasta olinpaikasta. Hänen vanhempansa kertoivat lyhyesti, etteivät olleet puhuneet tytön kanssa tai tavanneet tätä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme