Mainos
Mainos

Dagens Nyheter: Sotilastiedustelu etsii luodolla seissyttä miestä

Ruotsin puolustusvoimat ei kiistä eikä vahvista tiedotusvälineissä esitettyjä epäilyjä, että Tukholman saaristossa liikkuu ulkomainen sukellusvene.

Puolustusvoimat toteaa lausunnossaan, että tiedusteluoperaatio on käynnistetty juuri näiden epäilyjen kiistämiseksi tai vahvistamiseksi.

Puolustusvoimat järjestää operaationsa etenemisestä tiedotustilaisuuden kello 20 Suomen aikaa.

Iltapäivällä Dagens Nyheter -lehti uutisoi, että Ruotsin turvallisuuspoliisi Säpo ja armeijan tiedusteluyksikkö etsivät mustapukuista miestä, joka nähtiin eilen, kahlaamassa Sandön ulkopuolella Tukholman saaristossa. Miehen havaitsi siviilihenkilö, joka huomasi hänen vaeltelevan vesissä Sandön ja Korsön sotilasalueen välillä.

Siviilihenkilö otti miehestä kuvia ja latasi ne sosiaaliseen mediaan, josta ne on sittemmin poistettu. DN kertoo, että kuvaajaa kuulusteltiin viime yönä, minkä jälkeen alueelle lähetettiin koirapartioita etsimään kahlaajaa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme