Mainos
Mainos

Dagestanissa verinen autopommi-isku

Neljä ihmistä on saanut tänään surmansa Dagestanissa Venäjällä autopommi-iskussa. Kahdessa räjähdyksessä haavoittui lisäksi yli neljäkymmentä ihmistä, ja parikymmentä autoa vaurioitui.

Aiemmin viranomaiset kertoivat, että kuolonuhreja olisi ainakin kahdeksan. He kuitenkin korjasivat myöhemmin lausuntoaan.

Pommit räjähtivät vain muutaman minuutin välein Dagestanin pääkaupungin Mahatshkalan oikeustalon edustalla. Toinen räjähdys sattui, kun poliisit olivat jo saapuneet paikalle tutkimaan ensimmäistä räjähdystä, kertoi uutistoimisto Interfax.

Muutama tunti iskujen jälkeen Venäjän turvallisuuspoliisi ilmoitti estäneensä terrori-iskun Moskovassa. Kaksi epäiltyä kuoli operaatiossa, yksi pidätettiin.

– Kaikki kolme ovat islaminuskoisia Venäjän kansalaisia, poliisista kerrottiin.

Kaspianmeren rannalla sijaitseva Dagestan on yksi Venäjän levottomimmista alueista. Sinne on tullut myös naapuritasavallasta Tshetsheniasta aseistautuneita kapinallisia.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

Juttua on korjattu kuolonuhrien määrän osalta. STT kertoi aiemmin, että Venäjällä Dagestanissa ainakin kahdeksan ihmistä olisi saanut surmansa autopommi-iskuissa. Myöhemmin STT kertoi kuolonuhreja olleen kolme, ja nyt määrä on noussut neljään.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme