Mainos
Mainos

Dalai-lama ja Bruni-Sarkozy vihkivät buddhalaistemppelin

Tiibetiläisten hengellinen johtaja dalai-lama on vihkinyt käyttöön uuden buddhalaistemppelin Etelä-Ranskassa. Heraultin alueelle rakennettu temppeli on yksi länsimaiden suurimpia Tiibetin buddhalaisten pyhättöjä.

Avajaisseremonioihin osallistui myös juorulehtien palstoilla paistatteleva Ranskan ensimmäinen nainen, laulajatar Carla Bruni-Sarkozy. Tilaisuudessa oli läsnä myös Ranskan ulkoministeri Bernard Kouchner sekä arviolta 2000 buddhalaisuudesta kiinnostunutta ihmistä.

Virallisen osuuden jälkeen dalai-lama arvosteli jälleen Kiinan Tiibetin-politiikkaa ja vaati Kiinaa aloittamaan "marssin kohden demokratiaa".

Dalai-laman kaksiviikkoinen Ranskan-vierailu on ärsyttänyt Kiinaa ja aiheuttanut harmaita hiuksia myös Ranskan johdolle.

Kiina oli uhannut Ranskaa "vakavilla seurauksilla", jos presidentti Nicolas Sarkozy tapaisi tiibetiläisten johtajan. Varoituksesta närkästynyt Sarkozy totesi, ettei Kiina määrittele hänen tapaamisiaan.

Sarkozy ei kuitenkaan tavannut dalai-lamaa vaan lähetti hänelle terveiset vaimonsa välityksellä.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme