Mainos
Mainos

Dalai-lama vetosi Kiinaan voimankäytön lopettamiseksi

Tiibetin hengellinen johtaja dalai-lama sanoo olevansa erittäin huolissaan Tiibetin tilanteesta. Hän vetoaa Kiinaan, jotta se lopettaisi "raa'an voiman" käytön mielenosoittajia vastaan.

Dalai-laman mukaan viimeaikaiset mielenosoitukset kuvastavat syvää kaunaa, jota tiibetiläiset tuntevat Kiinan hallintoa kohtaan.

Tiibetin pääkaupungissa Lhasassa on puhjennut tänään väkivaltaisia mielenosoituksia, joita on kuvattu suurimmiksi alueella lähes kahteen vuosikymmeneen. Mielenosoittajat ovat polttaneet kauppoja ja huutaneet iskulauseita itsenäisyyden puolesta, ja mellakkapoliisit ovat pyrkineet taltuttamaan mielenosoittajat.

Kiinan mukaan ihmisiä loukkaantunut

Kiinan virallisten tiedotusvälineiden mukaan ihmisiä on loukkaantunut.

Yhdysvaltain lähetystö kertoo saaneensa tietoja laukauksista Lhasassa. Se on kehottanut kansalaisiaan pysymään sisätiloissa.

Mielenosoituksia on tänään ollut myös Tiibetin ulkopuolella Kiinassa. Yhdysvalloissa Valkoinen talo on kehottanut Kiinaa kunnioittamaan tiibetiläistä kulttuuria. Myös EU:n johtajat vaativat Kiinaan pidättyvyyteen Tiibetissä.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme