Mainos
Mainos

Dallasilainen poliisi tuntee jännitteet ammuskelun jälkeen – turvatoimia lisätty

Poliisisurmien tapahtumapaikalle on tulvinut osanottoja Texasin Dallasissa. Ammuskelu alkoi perjantaiyönä Suomen aikaa ja ammuskelussa kuoli viisi poliisia ja seitsemän haavoittui.

Osa paikallisista tuo rikospaikalla päivystäville poliiseille vesipulloja, osa jäätelöä. Pienemmät kävijät olivat kirjoittaneet ja piirtäneet myös kortteja.  

Toistakymmentä vuotta Dallasin poliisivoimia palvellut Angelo ottaa lahjoja iloisena vastaan. Hän yrittää vitsailla, etteivätkö lahjoittajat tiedä poliisien tykkäävän vain donitseista. Kun osanottajat poistuvat, Angelonkin hymy hyytyy.  

– Onhan tämä aivan älyttömän surullista, Angelo kertoo. Tunsin heidät. He olivat hyviä poliiseja, hän sanoo.

Angelo ei halua käytettävän sukunimeään jutussa, sillä vain valtuutettu poliisipäällikkö saisi antaa medialle lausuntoja.

"Poliisi ei ole lähtökohtaisesti rasisti"

Angelo haluaa tavallisena poliisina korjata omasta mielestään ulkomaisen median väärän käsityksen amerikkalaisesta poliisista.  

– Amerikkalainen poliisi ei ole lähtökohtaisesti rasisti. Jokaisessa ammattikunnassa on omat pohjasakkansa, mutta minua loukkaa, että meitä kaikkia nimitetään rasisteiksi.  

Kun Angelolta kysyy, miten hän selittää poliisin tilastot, missä mustaa väestöä kohtaan käytetään selvästi useammin aseita kuin muita, hän tuhahtaa.  

– Tulkaa kaivamaan kaikki poliisiarkistot ja selvittäkää! Minulla ei ainakaan ole mitään salattavaa.  

Turvatoimia tehostettu

Angelo myöntää, että poliisi tuntee surmien jälkeisen jännitteen. Mustien oikeuksia ajava Black Lives Matter -liike järjestikin protesteja eri puolella maata koko perjantai-illan. Angelon mielestä Yhdysvallat on kuitenkin jo nyt tasa-arvoinen paikka.  

– Meillä on kuitenkin aika tasa-arvoinen elämä täällä Yhdysvalloissa loppujen lopuksi.

Poliisilaitokset eri puolella maata ovat lisänneet varotoimia. Esimerkiksi New Yorkissa poliisit kulkevat mahdollisuuksien mukaan pareina, jotta selusta on paremmin turvattu.

Viranomaiset ovat vedonneet median välityksellä maan mustaan väestöön, ettei se vastaisi poliisiväkivaltaan väkivallalla.  


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme