Mainos
Mainos

Damaskoksessa sotilaslentokentällä useita räjähdyksiä

Syyrian pääkaupungissa Damaskoksessa on tapahtunut yöllä useita räjähdyksiä.

Syyrian valtiollisen television mukaan räjähdykset tapahtuivat sotilaslentokentällä kaupungin länsiosan laitamilla. Uutistoimisto AFP:n kirjeenvaihtaja kertoo kuulleensa useita räjähdyksiä ja nähneensä paljon savua nousevan Mazzehin sotilaslentokentältä.

Muun muassa uutiskanava Al-Jazeeran mukaan Syyrian armeija on syyttänyt räjähdyksistä Israelia ja varoittanut maata mahdollisista seurauksista. Armeijan tiedotteessa ei kerrottu, oliko räjähdyksissä kuollut tai haavoittunut ihmisiä mutta kentällä kerrottiin syttyneen tulipalo.

Al-Jazeeran mukaan lentokenttä sijaitsee vain muutaman kilometrin päässä Syyrian presidentin Bashar al-Assadin palatsista. Kenttää on käytetty muun muassa iskuissa, joita tehtiin aiemmin kapinallisten hallussa oleville alueille Damaskoksessa.

Syyrian hallituksen mukaan kyseessä oli kolmas Israelin Syyriaan tekemä isku viime kuukausien aikana. Edellinen tapahtui hallituksen mukaan joulukuun alussa, sitä edellinen noin viikkoa aiemmin.

Israelin armeija on kieltäytynyt kommentoimasta kahta aiempaa tapausta, eikä ainakaan toistaiseksi ole kommentoinut viimeisintä syytöstä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme