Mainos
Mainos

Dash-koneen turma yhä epäselvä

SAS kertoi toissa päivänä luopuvansa ongelmakoneista Kööpenhaminassa sattuneen onnettomuuden vuoksi.

Lauantaina sattuneen Dash-koneen turman syy ei ole vielä täysin selvinnyt. Tutkimuksissa on kuitenkin käynyt ilmi, että jokin vika esti koneen oikeanpuoleista laskutelinettä laskeutumasta kunnolla.

Tanskalaisen onnettomuustutkintalautakunnan mukaan Kastrupin turma johtui erilaisesta viasta kuin syyskuisissa Dash-tapauksissa Ålborgissa ja Vilnassa. Edellisillä kerroilla syypäänä oli hydraulijärjestelmän ruostunut pultti, mutta tällä kertaa koko järjestelmä seisahtui.

Lautakunnan puheenjohtaja kertoi, ettei seisahtumisen aiheuttajaa vielä tiedetä.

Lentoyhtiö SAS ilmoitti sunnuntaina luopuvansa Dash-koneista kokonaan toistuvien vaikeuksien vuoksi. Lisäksi Euroopan lentoturvallisuusvirasto EASA on kutsunut täksi päiväksi Brysseliin koolle hätäkokouksen pohtimaan tilannetta.

Kanadalaisen lentokonevalmistajan Bombardierin mukaan konetyypin laskutelineissä ei ole tutkimuksissa ilmennyt valmistusvikaa.

(MTV3-STT-Ritzau-TT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme