Mainos
Mainos

David Cameron tyrmää 3 000 pakolaislapsen maahantulon: "Aiheuttaisi vain lisää ongelmia"

Iso-Britannian pääministeri David Cameron kannattaa tiukkaa linjaa maansa pakolaispolitiikassa.

Iso-Britannian pääministeri David Cameronin tiukka lausunto maansa pakolaiskiintiöstä kuohuttaa vasemmistosiipeä.

Cameron tyrmäsi Daily Mail -lehden mukaan keskiviikkona parlamentin kyselytunnilla vaatimukset siitä, että Iso-Britannian pitäisi majoittaa noin 3 000 pakolaislasta. 

Työväenpuolue yritti keskiviikko-iltana muuttaa lakia, joka pakottaisi Iso-Britannian majoittamaan ilman huoltajia turvaa etsivät lapset. 

Hyväntekeväisyysjärjestöt ja oppositio ovat vaatineet pääministeriltä kovaan ääneen toimia pakolaistilanteen ratkaisemiseksi. Daily Mail -lehden mukaan Cameron kuitenkin painotti, että 3 000 pakolaislapsen ottaminen maahan rohkaisisi tuhansia muita nuoria lähtemään erittäin vaaralliselle merimatkalle Välimeren ylitse.

Cameron on aiemminkin suhtautunut pakolaisvirtaan nihkeästi. Viime kesänä hän päätti, ettei Iso-Britannia ota sovittua määrää Eurooppaan virtaavia pakolaisia Syyriasta ja muiden kriisialueiden maista.

Pääministeri joutui kovan ristitulen alle päätöksestään sen jälkeen, kun kuvat kolmevuotiaan Aylan Kurdin turkkilaiselle rannalle huuhtoutuneen ruumiin kuvat levisivät ympäri maailmaa. 

Cameronin mukaan pakolaisten määrän lisääminen aiheuttaisi vain lisä ongelmia. Pääministeri viittasi Daily Mailin mukaan Saksan päätökseen ottaa miljoona turvapaikanhakijaa maahansa – päätös, joka on pääministerin mielestä aiheuttanut kaaoksen ja lisännyt entisestään pakolaisvirtaa Eurooppaan.

Cameron perustelee tiukkaa linjaansa sillä, ettei Iso-Britannia kuulu Schengen-alueeseen. 

– Meidän pitää ottaa osaa Euroopan tilanteeseen silloin, kun se on meidän omien etujemme mukaista, ja auttaa turvaamaan Euroopan ulkoiset rajat. Mutta me emme ole Schengen-alueessa mukana, me pidämme omat rajamme, ja tämä hallituksen alla asia tulee myös pysymään tällaisena, Cameron linjasi.

Työväenpuolueen mielestä Iso-Britannian pitäisi päinvastoin ottaa pakolaislapset maahan ja taata heille oikeat kodit ja koulutus. 

– Mikään muu Euroopan maa kuin Iso-Britannia ei ole ollut yhtä avokätinen rahoittamaan pakolaisleirejä, olivat ne sitten Syyriassa, Libanonissa tai Jordaniassa. Lupasimme ottaa 20 000 ihmistä maahamme, ja 1000 pakolaista jouluun mennessä. Saavutimme tavoitteemme, Cameron puolusti keskiviikkona.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme