Mainos
Mainos

De Mello korostaa turvallisuutta Irakissa

YK:n uusi Irakin-erityislähettiläs Sergio Vieira de Mello korostaa, että hänen kiireellisin tehtävänsä on auttaa luomaan järjestys Irakiin.

YK:n pääsihteerin Kofi Annanin nimittämän de Mellon on määrä saapua Irakiin ensi maanantaina, jossa hän tapaa ensimmäiseksi irakilaisjohtajia.

-Se, mitä haluamme rakentaa - demokraattiset instituutiot ja ihmisoikeuksia kunnioittavan kulttuurin, jonka jälkeen irakilaiset voivat hallita itse maataan - ei onnistu ilman turvallisuutta, sanoi de Mello lehdistötilaisuudessa YK:n tiloissa New Yorkissa eilen.

De Mellon tarkoituksena on vierailla kaikissa 18:ssa Irakin provinssissa sekä tavata myös amerikkalaisten ja brittien edustajia. Levottomuudet ovat jatkuneet Irakissa viime päivinä.

Eilen kaksi amerikkalaissotilasta kuoli ja yhdeksän haavoittui, kun aseistautuneet miehet avasivat heitä kohti tulen Fallujan kaupungissa, jossa on yhä Saddam Husseinille uskollisia joukkoja. Kyseessä oli verisin amerikkalaisjoukkoihin kohdistunut väkivallanteko Irakin johtajan kukistumisen jälkeen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme