Mainos
Mainos

Del Ponte pyysi jatkoa Jugoslavia-tuomioistuimelle

Del Ponte siirtyy ensi vuoden alussa Sveitsin suurlähettilääksi Argentiinaan. Hänen seuraajansa on belgialainen Serge Brammertz.

Haagin sotarikostuomioistuimen pääsyyttäjä Carla Del Ponte syyttää Serbiaa siitä, että Bosnian serbien sodanaikaiset johtajat Ratko Mladic ja Radovan Karadzic ovat yhä vapaalla jalalla. Del Ponte sanoi jättävänsä tehtävänsä pettynein mielin.

Del Ponten mukaan Serbia olisi halutessaan kyennyt pidättämään miehet. Hän vaati EU:ta pitämään huolen siitä, että Serbia ei pääse kolkuttelemaan unionin ovia niin kauan kuin sotarikollisia ei ole saatu kiinni.

Viimeistä kertaa pääsyyttäjänä YK:n turvallisuusneuvostolle puhunut Del Ponte vetosi neuvostoon, jotta se pitäisi Jugoslavia-tuomioistuimen toiminnassa kunnes Mladic ja Karadzic on saatu kiinni. Del Ponte kertoi välittäneensä turvaneuvoston puheenjohtajalle Srebrenican verilöylyn uhrien äitien vetoomuksen, jonka mukaan tribunaalin pitäisi jatkaa tarvittaessa vuoden 2010 jälkeenkin.

Pääsyyttäjä kertoi, että hänen optimisminsa Mladicin ja Karadzicin pikaisesta kiinnijäämisestä on huomattavasti hiipunut viime kuukausien aikana.

Del Ponte siirtyy ensi vuoden alussa Sveitsin suurlähettilääksi Argentiinaan. Hänen seuraajansa on belgialainen Serge Brammertz.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme