Mainos
Mainos

Del Ponte tyytyväinen Serbiaan

Serbia alkaa viimein osoittaa poliittista tahtoa sotarikoksista syytetyn kenraali Ratko Mladicin pidättämiseen, katsoo Haagin sotarikostuomioistuimen syyttäjä Carla del Ponte.

Syyttäjä Carla del Ponten mukaan EU:n painostuksella on ollut merkittävä osuutensa asiassa. Unioni jäädytti toukokuussa jäsenyysneuvottelut Serbian kanssa, kun kenraali Ratko Mladicin pidätysoperaatiossa ei edistytty vaatimusten mukaisesti. Tämän jälkeen Serbia esitteli unionille toimintasuunnitelman Mladicin saamiseksi oikeuden eteen.

- Minusta tuntuu, että toimintasuunnitelman hyväksymisen jälkeen poliittista tahtoa Mladicin pidättämiseksi on esiintynyt ensi kertaa, del Ponte sanoi sanomalehti Vecernje Novostin haastattelussa.

Suunnitelman yksityiskohtia ei ole julkistettu, mutta sen on sanottu sisältävän ainakin mediakampanjan, jolla serbialaiset pyritään vakuuttamaan siitä, että Mladicin nappaaminen on tarpeellista. Haagissa on arveltu, ettei Serbia ole yrittänyt varsinaisesti pidättää Mladicia vaan saada hänet antautumaan, jotta kansalaisten olisi helpompi hyväksyä sotasankarina pidetyn kenraalin oikeudenkäynti.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme